Ana Sayfa » , » Dünya’daki hayatın kökeni Mars mı?

Dünya’daki hayatın kökeni Mars mı?

Yazar Unknown on 15 Temmuz 2013 Pazartesi | 09:17

Mars'da Hayat Varmı

Dünya’daki hayatın kökeni Mars mı? >> Mars’ta 4 milyar yıl önce su ve oksijen vardı.








Mars’a gönderilen Spirit, Opportunity ve Curiosity araçları, Kızıl Gezegende 4 milyar yıl önce bol oksijen ve engin okyanuslar olduğunu açığa çıkardı. Dünya atmosferinde oksijenin 2,5 milyar yıl önce fotosentez yapan bakteriler yoluyla ortaya çıktığını düşündüğümüzde, Kızıl Gezegenin Dünya’dan çok daha önce hayata elverişli olduğu anlaşılıyor.
Öyleyse hayat Dünya’dan önce Mars’ta ortaya çıkmış olabilir mi? Bugüne kadar Dünya’yı hayatın beşiği olarak kabul ediyorduk. Oysa hayat Mars’ta geliştiyse, Dünya’daki canlıların kökeni de Kızıl Gezegen olabilir. Belki de Dünya’ya hayatı ve ilk bakterileri Mars’tan gelen göktaşları taşıdı. Belki de Kızıl Gezegen 4 milyar yıl önce resimdeki gibi hayat dolu bir yerdi.

Dünya’yı yerinden eden keşif
Kopernik 1500’lerde Dünya’nın evrenin merkezi olmadığını gösterdi. Zamanla Güneş’in de evrenin merkezi olmadığını öğrendik ve 1930’larda Gökbilimci Hubble’ın yaptığı gözlemlerle, içinde yaşadığımız galaksinin, yani Samanyolu’nun uzaydaki milyarlarca sıradan galaksiden biri olduğunu anladık.
Buna rağmen evrende ayrıcalıklı bir yeri olduğunu düşünen insanoğlunun son bir kalesi vardı. En azından hayatın beşiğinin Dünya olduğunu düşünüyorduk. Ancak Mars’tan gelen son bilgiler, hayatın bile Dünya’dan önce başka bir gezegende ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.
















Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..