Ana Sayfa » » Blog Yazıları Kısa Mı Olmalı ?

Blog Yazıları Kısa Mı Olmalı ?

Yazar Unknown on 28 Haziran 2013 Cuma | 02:46

Bloglar, sosyal medya dediğimiz platformun parçalarından biri. Sosyal medya - blog ikilisini isterseniz merdivende bir basamak isterseniz binanın temelinde bir direk olarak olarak görebilirsiniz ama blogların sosyal medyanın yapıtaşlarından biri olduğu inkar edilemez. 

Sosyal medyanın gittiği en son nokta ise şu anda Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram, Pinterest gibi siteler. Bu sitelerdeki paylaşımlarda oldukça sade ve kısa. Facebook'ta karakter sınırı yok ama iletiler gene oldukça kısalar, Tumblr'da gene çok kısa yazılar ve resimler, Twitter malumunuz 140 karakter, Pinterest ve Instagram'da bir bakışlık resimler... 

 İnternet hızla büyüyor, büyüdükçe içerik çoğalıyor. İyi içerik fazla, kötü içerik çok çok fazla var ve artıyor. Bu kadar fazla içeriğin içinde, hızlı tüketilerek akılda kalanlar tercih ediliyor. İçeriğiniz anlamlıysa ve iyiyse paylaşılıyor ve daha çok okunuyor. İnsanlar uzun içeriği okumuyor. Artık kısa yazılar okunuyor, kısa videolar izleniyor.

 İşte bu noktada düşünmek gerekiyor. Yazdığımız yazıları uzun uzun, genişçe açıklayarak mı yoksa kısaca en anlamlı noktalarını seçerek mi yazılmalıyız? Bazı yazıların, özelliklede hedef kitlesi olup da ihtiyaca yönelik yazılar uzun olması doğru olabilir ama sanırım artık daha kısa, anlamlı ama kaliteli yazılar yazmak gerekiyor. Benim en kısa yazılarımda böyle 3-4 paragraf maalesef :)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

3 yorum:

  1. Uzun yazılar her zaman iyidir, insanlara bir şey öğretmek istiyorsan ayrıntısına kadar her şeyi açıklaman gerekir, zaten şuan da birçok şey yüzeysel anlatıldığından ortalıkta sağlam bilgiler yok!

    YanıtlaSil
  2. Bence uzun yazılması gerek yazılar uzun kısa yazılması gereken yazılar kısa olmalı.;) Kişisel yazıların kısa olması öğretici yazıların ise ayrıntılı olması bence en sağlıklısı :)

    YanıtlaSil
  3. Eğitim yazılarında bence açıklayıcı olması için uzun yazılar iyidir :) Kişiye göre değişir tabi kısa ve uzun yazılar :) Bence yazarın empati kurarak kendini ziyaretçi yerine koyması lazım.

    YanıtlaSil

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..