Ana Sayfa » » Enerji İçeçekleri İle İlgili Gerçekler

Enerji İçeçekleri İle İlgili Gerçekler

Yazar Unknown on 30 Haziran 2013 Pazar | 00:08

Enerji içeçeğini zaman zaman birçoğumuz tüketmekteyiz. Hatta sporcuların ve sporla ilgilenen kişilerin vazgeçilmez içeceğinin bu enerji içecekleri olduğunu da duymuşuzdur. Ancak; bu içeceklerin insan sağlına zararlı birçok yanıın olduğunu birçoğumuz bilmiyoruzdur. Şimdi bu içeceklerin zararlarını ele alalım.



Enerji içeceklerinin içerisinde yer alan kafein maddesi bu ürünlerin direk kana karışmasını ve bu şekilde kanın pıhtılaşmasını engelleme, çeşitli kalp rahatsızlıkları gibi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.Enerji içecekleri tüketildikten sonra kısa bir süreliğine vücuda canlılık verdiği gibi ilerleyen zamanlarda uzun vadede vücuda ağır hasarlar verebilmektedir.Az tüketilediği takdirde çok fazla bir zarar vermediği gibi fazla tüketildiğinde kalp krizi boyutuna ulaşabilecek seviyede zararlar verebilmektedir.
Normal bir insana zarar verebilen bu içecekler bazı insan gruplarına daha fazla tehlike saçmakta ve bu kişilerin bu ürünleri kesinlikle tüketmemesi gerektiği bilinmektedir. Bu gruplar şunlar:
- Kalp hastalığı olanlar
- Hamile bayanlar
- Diyet uygulayanlar
- Sürekli spor ile ilgilenen kişiler
- Çocuklar
- Alkol ve sigara kullananlar
Sonuç olarak; herşeyin bir sınırı olduğu unutmamalı ve enerji içeceği diye bildiğimiz ürünlerin zararlarının da bulunduğunu göz önünde bulundurmalı ve bu ürünleri tüketirken dikkatli olmalıyız.Bu ürünlerde bağımlılık yapma özelliği olduğunu da unutmayarak aşırı tüketiminden sakınmalıyız.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

2 yorum:

  1. Eskiden sporla çok yakından ilgileniyordum ve içmiştim fakat bu derece zararlı olduğunu bilmiyordum.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..