Ana Sayfa » » Sineğin Faydaları

Sineğin Faydaları

Yazar Unknown on 25 Haziran 2013 Salı | 12:06


Çoğu zaman varlıkları ile sinirleri bozsa da aslında sineklerin de yaratılmasının bir nedeni vardır. Peki, sineklerin biz insanlara ve diğer canlılara ne gibi faydaları vardır?
Öncelikle sinek aslında bilindiğinin aksine müthiş bir hayvandır. Gözünde tam 8000 tane mercek bulunur ve bu mercekler sayesinde sinekler her şeyi farklı açılardan görebilir. Bu şuan ne bilimle ne de doğal olarak insanların anlayabileceği bir şey değildir. Bu kadar küçük bir hayvanın hem 8000 merceğe sahip olması hem de gördüklerini yorumlayıp anlayabiliyor olması, aslında sineklerin sadece insanları sinir etmek için yaratılmadığının bir göstergesidir.
Sinekler çok hızlı üreyen hayvanlardır. Sinekler, lavralarını ( yavru sinek) bıraktıktan 2 gün sonra lavralar büyümeye başlar ve 1 hafta içerisinde normal bir sinek boyutuna ulaşırlar. En çok faydalı olan da lavralardır. Tıp dilinde lavranın yaraları iyileştirici, ölü dokuları yokedip derinin eski haline getirmeleri, yaralardaki hastalıklı dokuları iyileştirmelerine kadar bir çok faydaları bulunmaktadır. Ayrıca sinekler, hastalıkların yaygınlaşmasını da engellerler. Dünyada sürekli olarak bir çok nedenden hayvanlar ölmektedir ve bu hayvan leşleri, bir süre sonra canlılar için büyük bir tehlike oluşturur. Ama sinekler, bu hayvan leşlerinin üstüne lavralarını bırakır ve lavralar büyürken bu leşlerden beslenerek bir çok hastalığın oluşumunu engeller.



LÜTFEN YORUM ATMAYI UNUTMAYINIZ

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

2 yorum:

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..