Ana Sayfa » » Fenerbahce 0-0 Trabzonspor Maçının Özeti

Fenerbahce 0-0 Trabzonspor Maçının Özeti

Yazar Unknown on 7 Ekim 2013 Pazartesi | 10:14


Fenerbahçe-Trabzonspor maçı özeti.Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonucu.Fenerbahçe-Trabzonspor maçı geniş özeti burada.Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.






Fenerbahçe-Trabzonspor maçı özeti.Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonucu.Fenerbahçe-Trabzonspor maçı geniş özeti burada.Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında yapılan maçta Fenerbahçe ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısına olduğu gibi ikinci devreye de baskılı başlayan Fenerbahçe, Trabzonspor kalesinde gol aradı. Hücumda gol ayaklarıyla final paslarını buluşturmakta sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler, oyuncu değişiklikleriyle hücumdaki oyuncu sayısını çoğalttı. Mücadelenin 75. dakikasından sonra Webo ile fırsatlar yakalayan Fenerbahçe'de bu oyuncunun bir şutu da üst direkte patladı. Buna rağmen skoru değiştiremeyen ev sahibi takım, sahadan 1 puanla ayrıldı.

Konuk takım Trabzonspor ise rakibinin baskılı oyunu karşısında oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Bordo-mavililer, çok adamla savunma yaparken, hızlı ataklarla gol aradı. Forvette Henrique ve Adrian'a yardım götüremeyen Trabzonspor, istediği pozisyonları bulamadı. Müsabakanın son dakikalarında kalesindeki baskı artan konuk takım, rakip oyuncuların gol bulmasını engelledi ve Trabzon'a 1 puanla döndü.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, Trabzonspor kalesinde henüz 2. dakikada Holmen ile önemli bir tehlike oluşturdu. Sarı-lacivertliler, ilk 10 dakikada kurduğu baskıdan sonra orta saha mücadelesine dönen oyunda, pozisyon üretmekte zorlandı. Final paslarını yapamayan Fenerbahçe, istediği golü ilk yarıda bulamadı.

Maça savunmada ve orta sahada kalabalık başlayan Trabzonspor,  Fenerbahçe'nin ilk 10 dakikada kurduğu baskıda kalesinde Holmen'in şutu haricinde önemli bir pozisyon görmedi. Rakip yarı sahada çoğalmakta zorluk çeken bordo-mavililer, ilk yarı boyunca Fenerbahçe kalesinde önemli bir pozisyon üretemedi.
Maç'tan dakikalar

2. dakikada Mehmet Topal'ın pasında Webo topun üzerinden atlayınca meşin yuvarlak Holmen'in önünde kaldı. Holmen'in kaleyi cepheden gören pozisyonda yaptığı sert vuruşta kaleci Onur Kıvrak topu kornere çeldi.

31. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Alper Potuk'un pasıyla rakip yarı sahada topla buluşan Sow'un sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Zokora'ya çarparak tekrar Senegalli futbolcunun önüne düştü. Önünde bulduğu topla ceza sahasına giren Sow'un sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Onur'dan döndü. Trabzonspor savunmasında Aykut Demir topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

42. dakikada rakip yarı sahada aldığı topu hızla ileri taşıyarak sağdan ceza sahasına giren Holmen'in yerden yaptığı ortaya ön direkte dokunan Sow, topu auta gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

50. dakikada Henrique'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

60. dakikada Fenerbahçe savunmasından uzun oynanan topu, Trabzonsporlu Aykut kendi ceza alanı sağ çaprazında kafayla uzaklaştırmak istedi. Ancak araya giren Kuyt'ın düzelttikten sonra yaptığı sert vuruşta kaleci Onur direk dibinde topa sahip oldu.

61. dakikada Emre'nin pasını ceza alanı yayı gerisinde alan Webo'nun dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Onur meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

73. dakikada Fenerbahçe yarı alanı sağ çaprazdan topu alan Yusuf Erdoğan'ın ilerleyerek yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.

75. dakikada Sow'un ceza alanı içinde yerden yaptığı vuruşta, kaleci Onur Kıvrak yatarak topun sahibi oldu.

78. dakikada Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak, Mehmet Topal'ın soldan ortasına arka direkte kafa vuruşunu yapan Webo'nun topunu çizgi üzerinde tokatladı. Pozisyonun devamında kalesini terk eden Onur, meşin yuvarlağa sahip oldu.

80. dakikada Mehmet Topal'ın doldurduğu topu göğsüyle önüne alan Webo'nun ceza alanı yayı üzerinden yaptığı vuruşta, top üst direkten auta gitti.

90+5. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı uzun taç atışında, Webo kafayla topu Sow'a indirdi. Kale sahasının içindeki Sow'un rövaşatasında top üstten auta gitti.

Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.

"Biraz daha çeşitlilikle kazanabilirdik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçı şöyle değerlendirdi:

"Oyun üstünlüğü sanıyorum yüzde 65 civarında bizde olmasına rağmen istediğimiz ritmi bulamadık. Hücumdaki değişkenlik ve farklılık yaratma konusunda biraz etkisiz olduk. Yaklaşık 25 şut attık. Bir o kadar kanatlardan ceza alanına atılan topları düşünecek olursak, son vuruş eksikliği ve isabette iyi değildik. Bu çeşitliliği yaratmak adına zaman zaman yavaş kaldık. Seyircimizle beraber bu maçı çok istedik. Rakibimiz iyi kapandı. Bizi fazlasıyla geriye koşturacak atakları da yoktu. Kazanmamız gereken oyunu, biraz daha çeşitlilikle kazanabilirdik. Oynayacağımız çok maç var, sadece 7 haftayı geride bıraktık. Performansımızı ligin sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz."

Yanal, maçın son bölümünde hakeme, özellikle rakip oyuncuların vakit geçirmesi nedeniyle tepki gösterdiği ifade edilerek yöneltilen soruya "Oyun içinde biz de hakemle, futbolcularla beraber oynuyor gibi oluyoruz. Maçın heyecanıyla belki zamanı da kontrol ediyorsunuz. Son dakikalardaki atmosfer rakibin oyunu yavaşlatması ve bunu devam ettirmesi, bizim de oyunu oynama arzumuz bu tepkilere yol açıyor. Yüksek bir tepki de gösterdiğimi sanmıyorum" şeklinde cevap verdi.

Bugün gol atamadıklarını ve bunun kimilerine göre büyük problem olduğunu aktaran Yanal, ligin en çok gol atan ekibi olduklarını hatırlatarak, "Şu bir gerçek ki bugün daha tempolu, yön değiştiren bir oyun oynayabilirdik. Kendi ritmimizi bulduğumuzda, daha etkili olacağımızı düşünüyorum. 15 korner, 25 şut, bunların kaleyi bulduğunu düşünecek olursak, farklı konuşuyor olurduk. Rakibimize ciddi bir üstünlük kurduk. Top bazen sadece içeriye girmiyor. bugün de onu yaşadık" diye konuştu.

Sakatlığı nedeniyle bu akşamki maçta forma giyemeyen Alves'in dün akşamki antrenmandan sonra kendi isteği doğrultusunda özel çalışırken sakatlandığını belirten Yanal, "Sakatlığının yaklaşık 10 gün süreceğini düşünüyoruz. Ülke milli takımından affını istedi. Burada kalacak. İlk oynayacağımız resmi maça yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Onursuzca davrandığını düşünmüyorum"

  Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay,Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları maçta iyi mücadele ettiklerini belirterek, oyuncularını onurlu duruşlarından dolayı kutladı.

Akçay, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, önemli bir maça çıktıklarını belirterek, "Akıl ve estetik bir anda olabilir mi? Biz aklı tercih ettik. Akıllı, rakibimizin kenarlarındaki etkin ve formda oyuncularına saygı göstererek oynadık. Maçın başından sonuna kadar, iyi bir mücadele oldu. Aynı zamanda maç, nezaket kuralları içinde oynandı. Bundan dolayı iki takım oyuncularını da kutluyorum. Özellikle oyuncularımı mücadeleleri ve onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Mustafa Akçay, kalecileri Onur'un çok fazla zaman geçirdiğinin söylenmesi  üzerine, Onur'un ismine yakışır bir oyun ortaya koyduğunu ifade etti.

Bu konuda asla demagoji yapmadığını belirten Akçay, "Oyuncumu henüz dinlemedim. Ancak Türkiye'de bazı oyuncuların seyirciye yönelik ya da şova yönelik bazı tavır ve davranış alışkanlıkları var. Bu alışkanlıklardan henüz kurtulamadık. Onur'u, onurlu bir adam olarak biliyorum. Onursuzca davrandığını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu ile taraftarlar arasında gerginlik

Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından, bir grup sarı-lacivertli taraftarla bordo-mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında gerginlik yaşandı.

Karşılaşma sonrası stat çıkışında medya mensuplarına açıklama yapan Hacıosmanoğlu'na, bir Fenerbahçe taraftarı "Hakemi kaç liraya satın aldınız?" şeklinde bağırdı.

Hacıosmanoğlu'nun taraftara "Onu kendi başkanınıza sorun" karşılığını vermesinin ardından, stat önünde bekleyen bir grup Fenerbahçe taraftarı, bu kez küfür etti.

Küfür edilmesi üzerine sinirlenerek taraftarların olduğu bölüme yönelen Hacıosmanoğlu, yanında bulunan kişilerin araya girmesiyle güçlükle kendisini bekleyen araca bindirildi.

Daha sonra, Fenerbahçe taraftarları, Hacıosmanoğlu'nun aracına taş ve şişe fırlattı. Araç stat otoparkına sokulurken, güvenlik güçleri taraftarları göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunarak uzaklaştırdı.

Bu sırada, sarı-lacivertli taraftarlar, polise de şişe attı. Başına şişe isabet eden bir polis memuru yaralandı.

Bu esnada stat otoparkının kepenkleri de indirilerek, taraftarların bu bölüme girmesi engellendi.

Polis ekipleri, gerginliğin yaşandığı yerde güvenlik önlemi aldı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..