Ana Sayfa » , , , » Telefonum suya düştü, ne yapmalıyım?

Telefonum suya düştü, ne yapmalıyım?

Yazar Ferhat Özal - Hileli Apk on 29 Eylül 2013 Pazar | 07:43

Telefonunuzun kesinlikle suya düşmesini istemezseniz de, kimi zaman yolda yürürken bir su birikintisine ve kimi zamanda hatta lavabo yada su dolu bir sürahiye bile telefonumuzu düşürebiliyoruz. Bu tahlisiz durumda telefonumuza edeceğimiz müdahale büyük önem taşırken, bu yazımızda nasıl bir müdahale etmeniz gerektiğine değindik.
suya düşen telefon-1

Suya düşen cep telefonunuzu kesinlikle en kısa sürede sudan çıkartın ve kuru bir yere alın.
suya düşen telefon-7
Telefonunuzu sudan çıkarttığınızda bir işlem yapmadan telefonunuzun ilk önce bataryasını olmak üzere, SIM kartı, hafıza kartı vediğer bileşenlerini ayırın.
suya düşen telefon-2

Kuru bir bez parçası ayarlayın ve telefonunuzun içiyle dışındaki tuş takımı ile hoparlör gibi detayları silin. Daha sonra ise telefondan çıkardığınız bileşenleri kurulamaya devam edin.
suya düşen telefon-3

Telefonunuzu kurularken kesinlikle saç kurutma makinesi kullanmamanızgerektiğini ve saç makinesinin cep telefonlarının  aksamlarına zarar verebileceğini yada içerisindeki suyu buharlaştırarak oksitlendirmeyaşanacağını belirtelim. Aynı şekilde kullanıcıların kesinlikle kağıt havlukullanması da önerilmez.
suya düşen telefon-4

Son işlem olarak kuruttuğunuz tüm bileşenler ile cep telefonunuzu pirinç dolu bir kap içerisine yerleştirin ve cep telefonunuz kuruyana kadar kesinlikle telefonunuzu çıkartmayınız. Pirincin telefonunuzda bulunan nemi emmesi açısından büyük önem taşıdığını ve böyle bir durumda kesinliklesonuç alınıp alınmayacağının bilinmeyeceğini bir uzmandan kesinlikle yardım almanız gerektiğini belirtelim.
suya düşen telefon-5

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..