Ana Sayfa » , » NoteBook Pilinizin Ömrünü Uzatın !

NoteBook Pilinizin Ömrünü Uzatın !

Yazar Unknown on 30 Haziran 2013 Pazar | 00:13

Dizüstü kullanırken ilk aldığımızda uzun süre bataryalarımızı kullanırız fakat sonrasında sürekli batarya sorunu vs çok başımızı ağrıtıyor. Peki dizüstü bilgisayarımızın bataryasının ömrünü uzatmak için birkaç işlem yapmamız yetecek ve sonrasında biraz daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak, bataryayı rahatça kullanabileceğiz.











Neler yapabiliriz kısaca bahsedelim.

Bataryanız takılı iken, elektrikte bilgisarınızı çok fazla kullanmayın. Eğer elektriğe takılı olarak kullanacaksanız mutlaka bataryanızı sökün. Ayrıca bilgisayarınız çalışır durumdayken bataryanızı çıkmarmayınız. Bataryanızı öncelikle bilgisayarınızı kapatın ve sonrasında bataryanızı çıkarın.
Bataryanızın aşırı derece ısınmasını engelleyin. Soğutucu vs. kullanarak bunun biraz önüne geçebilirsiniz. Sıvı temasından kaçının. Eğer sıvı teması olursa yapacağınız ilk iş hemen enerjiyi kesin ve bilgisayarınızı kapatarak bataryayı çıkartın. Kurutma işlemi yapın ya da kuruması için beklemeye alın.
Pilin sarj ve tekrar dolumları için yapmanız gereken tamamen bitirmemek. Pilinizi tamamen bitirmeden doldurma işlemini yapınız. Bu tarz pillerin tamamen doldurulup boşaltılarak yapılması pillere daha çok zarar vermektedir. Tamamen bataryalarınızın bitirerek doldurma işlemi yaparsanız daha erken bataryanız ölecektir.
Bataryanız tamamen kullanılamaz durumda ise ve biraz elektronik bilginiz var ise bataryanızı sökerek iç kısmındaki pilleri değiştirebilirsiniz. Tabiki de aynı pil olmasına özen gösteriniz. Eğer çok yüksek değerlerde piller kullanırsanız bilgisayarınıza zarar verebilirsiniz ve ayrıca farklı sorunlarla karşılabilirsiniz.
Bataryanızı ilk aldığınızda kullanmadan 12 saat sarjda bırakmanız, bataryanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. İlerleyen zamanlarda mutlaka bataryanızın ömrü azacalaktır. Fakat bu tarz işlemlere biraz dikkat ederseniz normalinden daha uzun süre dayanacağına emin olun.
Bataryanızın tamamen doldu uyarısını alırsanız enerjisini kesmeye özen gösteriniz. Birçoğu tamemen batarya ömrünüzü uzatmak için %100 çözüm değildir fakat pratik ve işe yarar ipuçları olduğunu göreceksiniz.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

2 yorum:

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..