Ana Sayfa » , » Dünya Kupası Fransa'nın

Dünya Kupası Fransa'nın

Yazar Unknown on 14 Temmuz 2013 Pazar | 13:50

FIFA U20 Dünya Kupası'nda normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta Uruguay'ı penaltı atışlarında 4-1'le geçen Fransa şampiyon oldu.


FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013’ün heyecanla beklenen final karşılaşması içinFransa ve Uruguay kupayı kaldırmanın planlarıyla İstanbul Ali Sami Yen Arena’da sahaya çıktılar. Daha önce 1997 senesinde gerçekleşen U-20 Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşmışlardı. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmadan zaferle ayrılan taraf penaltı atışları sonucu Uruguay olmuştu. Fransa U-20 seviyesindeki en yüksek başarısını iki sene önce Kolombiya’da 4. olarak gerçekleştirmişti. İki yıl sonra finaldeydiler ve şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklardı. Daha önce Güney Amerika ve Avrupa takımları finalde 5 kez eşleşmişlerdi. Avrupalılar, Güney Afrikalılardan ancak 1 final çalmayı başarabilmişler. O da 1991’de penaltılarla Brezilya’yı deviren Portekizlilerle gelmişti. Uruguay tarihinde ise bu karşılaşma 2. finalleri niteliğindeydi. Daha önce 1997’de finali göre Uruguaylılar, güçlü Arjantin karşısında sahadan yenik ayrılarak kupaya dokunamamışlardı.
İlk tehlikeli atağı Fransa, kaptanı Paul Pogba ile geliştirdi. 8. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla ilerleyen ve rakiplerini çalımlarla geçen Pogba, ver kaç sonrası ceza alanı yayı üzerinde topla buluştu ancak vuruşu oldukça cılızdı.
14. dakikada rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Paul Pogba, ceza alanına soldan koşusunu yapan Florian Thauvin’in önüne yuvarladı. 20 numaranın vuruşu üstten dışarı gitti.
Uruguay’ın ilk gol girişimi 17. dakikada Sebastian Cristoforo ile geldi. Görüş açısını düzelttikten sonra 30 metreden vuruşunu yapan 8 numara, topu kalenin biraz üstünden dışarı attı.
İlk 20 dakika geride kalırken ilk bölümde Fransa üstün olan taraftı. İkinci bölümde ise Uruguay rakip yarı alanda daha fazla görünen taraftı.
20. dakika içinde uzun topta defansın hatası sonucu kaleciyle karşı karşıya kalan Nicolas Lopez’in vuruşunu Alphonse Areola ayaklarıyla kornere çeldi.
42. dakikada Uruguay Nicolas Lopez’le bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına giren 11 numara, direğin hemen yanından dışarı attı.
İki tarafta girdiği pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. (0-0)
İkinci yarıya iki tarafta kontrollü başladı. 55. dakikaya kadar önemli bir gol girişimi gerçekleşmedi. Bu bölümde maç orta saha mücadelesi olarak geçti. Fransa Sanogo’dan ver kaçlarla etki yaratmak isterken, Uruguay’da Lopez’in süratini kullanmak niyetindeydi.
58. dakikada sağ kanattan topla buluşan Nicolas Lopez kaleye paralel olarak ceza sahası çizgisi üzerinde topu sürdü ve vuruşunu yaptı. Genç oyuncunun şutu farklı şekilde dışarı çıktı.
Uruguay’ın en tehlikeli atağı 66. dakikada gelişti. Orta sahadan uzun bir pasla defansın arkasında topla buluşan Nicolas Lopez, ceza alanına sokulup şutunu yaptı ancak uzak farkla dışarı gitti.
73. dakikada Thauvin sol kanattan çizgiye inip arka direğe ortaladı. Topun gelişine sert vuran Alexy Bosetti, Fransa’yı öne geçirmek için vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı gitti.
78. dakikada Fransa adına kullanılan kornerde arka direkte kafayla Paul Pogba’nın önüne nefis bir top indirdi Geoffrey Kondogbia. Ancak Uruguay kalecisi Guillemo De Amores,Fransa kaptanının ayaklarının ucundan topu aldı.
80. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Uruguaylı 10 numara Giorgian De Arracaeta, Felipe Avenatti’ye nefis bir ara pas attı. Kaleciyle burun buruna gelen 20 numaranın vuruşundaFransa kalecisi Areola açıyı güzel kapatıp gole engel oldu.
85. dakikada maçtaki enfes sahnelerden biri yaşandı. Sol taraftan Dimitri Foulquier’in pasına gelişine sert vuran Jordan Veretout, topu tam köşeye gönderdi. Ancak Uruguay kalecisi De Amores, müthiş uzadı ve topu kornere gönderdi.
Maçın 90 dakikasından gol sesi çıkmayınca 15’er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. (0-0)
1. uzatma devresinde de tabelayı değiştirebilen olmadı. (0-0)
2. uzatma devresinden de gol sesi çıkmayınca, U-20 Dünya Kupası sahibini belirlenecek olan penaltı atışlarına geçildi. (0-0)
Uruguay ilk iki penaltıdan yararlanamadı. Beyaz noktada hata yapmayan Fransa U-20 2013 Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Ferhat Özal Kişisel Blog - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..